Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: technologikapanepistimia@yahoo.com

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Μία είναι η λύση. Έχετε κουράγιο;

Η διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου

Ενδεχομένως, αγαπητοί ΤΕΙτζήδες, τα προεδρικά διατάγματα με τα επαγγελματικά δικαιώματα να υπογραφούν και να τα δούμε επιτέλους και στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Λέμε, ενδεχομένως γιατί είδαν πολλά τα μάτια μας τόσα χρόνια και σήμερα είμαστε δύσπιστοι.
Ακόμα όμως κι αυτό να γίνει, ο συντεχνιασμός του ΤΕΕ θα προσπαθήσει και θα βρει να βάλει κι άλλα εμπόδια στον δρόμο για την αποκατάσταση των αδικιών απέναντι στους απόφοιτους των ΤΕΙ. Γι’ αυτό να μην έχετε καμία αμφιβολία.
Επειδή ζούμε σε μια εποχή όπου οι πολιτικές των κομμάτων, σε πολλά θέματα, άγονται και φέρονται από τις συντεχνίες (βλέπε Σουφλιά, βλέπε Διαμαντοπούλου, βλέπε Τσίπρα, βλέπε Παπαρήγα, βλέπε Καρατζαφέρη), ακόμα κι οι τελευταίοι, που πίστευαν -οι έρμοι- ότι οι θέσεις των κομμάτων καθορίζονται από τις ιδεολογίες, ξύπνησαν, ήρθε καιρός νομίζω να κοιτάξουμε τα δίκια μας και τα συμφέροντά μας και μείς, οι των ΤΕΙ. Ποιος δεν βλέπει ακόμα ότι όλα τα –υπάρχοντα- πολιτικά κόμματα εξυπηρετούν τα χυδαία συμφέροντα του ΤΕΕ και στέκονται εμπόδιο στα στοιχειώδη δικαιώματα των αποφοίτων μας; Τους χαρακτηρίζει από κοινού το ψέμα και η υποκρισία.
Όμως είμαστε πολλοί –πάρα πολλοί- για να μας έχουν στα μαντριά τους και να μας εκμεταλλεύονται τα κόμματα που προαναφέραμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά, ο κόσμος των ΤΕΙ (και της προϊστορίας τους) να προχωρήσει σε σύσταση πολιτικού κόμματος, που θα έχει σαν μοναδικό στόχο και σκοπό να αποκαταστήσει τα δικαιώματα των αποφοίτων μας.
Για τον σκοπό αυτό, οι διάφορες συνδικαλιστικές ενώσεις των αποφοίτων (ΕΕΤΕΜ, ΠΕΠΥΤΕΜ, Π.Ε.ΤΕ.Τ, Π .Ε .Τ .Ι .Ε, Ε.Τ.Ε, Π.Ε.Π.Τε.Γ, ΟΣΕΠ ΤΕΙ, κλ.π) που έχουν καταγεγραμμένη και την μεγάλη πλειοψηφία των αποφοίτων και των καθηγητών ΤΕΙ, οφείλουν να αποτελέσουν την μαγιά. Να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να προχωρήσουν σε ίδρυση πολιτικού κόμματος, μέσα από ένα ιδρυτικό συνέδριο.
Το εγχείρημα είναι φιλόδοξο και ενδεχομένως στην πορεία να αποδειχθεί και δύσκολο, αλλά πρέπει να αρχίσει μια τέτοια συζήτηση στην οικογένεια των ΤΕΙ σήμερα, ώστε και ανταλλαγή απόψεων να υπάρξει και ζυμώσεις και χρόνος για να προχωρήσει το εγχείρημα. Οι εποχή είναι καλή.
Μην έχετε αυταπάτες. Κανείς δεν θα σας λύσει το πρόβλημα μέσα σε μια κοινωνία έντονου συντεχνιασμού. Ας σταματήσουμε να ποτίζουμε ξένες γλάστρες κι ας δούμε τις δικές μας που είναι ξερές.
Από το βήμα αυτό, καλώ όλα τα blogs που νοιάζονται για τα δικαιώματα των αποφοίτων των ΤΕΙ, να συνεισφέρουν τις προτάσεις και τις απόψεις τους, σ’αυτόν τον διάλογο.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Παπαρ(η)γιές και ξεΤσιπ(ρ)ωσιές

Προκαλεί λύπη για την κατάντια της, η αριστερά στην Ελλάδα (αυτό που συνηθίσαμε τέλος πάντων να ονομάζουμε αριστερά). Είχαν συνάντηση, με τους αρχηγούς των δύο «αριστερών» κομμάτων, οι Πρόεδροι των ΤΕΙ. Τα αποτελέσματα των συναντήσεων τα διαβάζετε στα αποσπάσματα των «αριστερών» εφημερίδων οργάνων τους. 25 χρόνια μετά την ίδρυση των ΤΕΙ (που έχουν όλο φτωχά παιδιά λέει η Παπαρήγα) οι απόφοιτοί τους δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα και οι εκπρόσωποι των «αριστερών» κομμάτων λένε να ξανασυζητήσουμε το θέμα με τους φορείς (το έμαθε το παραμύθι κι ο Αλέξης). Παπαρ(η)γιές και ξεΤσιπ(ρ)ωσιές στο όνομα της αριστεράς.
Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτοί οι άνθρωποι με τις γεννεσιουργές αξίες της αριστεράς, την δικαιοσύνη, την ισοπολιτεία, το δικαίωμα στην ζωή, στην εργασία και στην μόρφωση; Αυτοί είναι εκφραστές της χειρότερης συντεχνίας, από καταβολής του Ελληνικού κράτους, του ΤΕΕ. Εικοσιπέντε χρόνια δεν έχουν θέση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ και θέλουν να ξανασυζητήσουμε. Έχουν κάνει συνέδρια και ημερίδες για το θέμα, και ακόμα δεν έχουν θέση. Καμώνονται πως δεν ξέρουν ότι τα προεδρικά διατάγματα είναι συγκεκριμένα και επί αυτών τους ζητάμε να τοποθετηθούν, αν μπορούν να αρθρώσουν λέξη. Ας αφήσουν τον δικομματισμό και τον ιμπεριαλισμό κι ας μιλήσουν για τον συντεχνιασμό που χαϊδεύουν, δεκαετίες ολόκληρες, σε βάρος του ελληνικού λαού και της ευκολόπιστης νεολαίας.
Πέρασαν όμως οι καιροί που μπορούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο με τις ψευδεπίγραφες ταμπέλες τους. Κι αυτό θα το διαπιστώνουν όλο και περισσότερο κάθε φορά που θα γίνονται εκλογές.
ΑΥΓΗ 14-1-2010

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 14-1-2010