Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: technologikapanepistimia@yahoo.com

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Πρώτος υπεύθυνος για τα χάλια, η κυβέρνηση

Η Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) στην Ανώτατη Εκπαίδευση, έδωσε πρόσφατα την έκθεσή της για την πρόοδο της αξιολόγησης στα 499 Τμήματα ΑΕΙ (ΤΕΙ και Πανεπιστημίων) καθώς και τα συμπεράσματά της από την όλη διαδικασία.
Η έκθεση είναι αφοπλιστικά ειλικρινής, στο ύψος μιας Ανεξάρτητης Αρχής, ένας πραγματικός καταπέλτης. Διαπιστώνει, λίγο-πολύ, όλες τις παθογένειες που όλοι εμείς που υπηρετούμε τον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης γνωρίζουμε καλά. Πρώτη και καλύτερη η ασυνέπεια της πολιτείας, η οποία δεν χαρίστηκε ούτε καν στην ΑΔΙΠ, την οποία αφού την έφτιαξε με προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο, την άφησε και χωρίς προσωπικό και χωρίς χρήματα, να τα βγάλει πέρα μόνη της. Η τέλεια προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός.
Η ΑΔΙΠ λοιπόν λέει, στα συμπεράσματά της, ότι ο βασικός υπεύθυνος για τις κακοδαιμονίες της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, είναι οι κυβερνήσεις, διαχρονικά. Το κυβερνητικό σφιχταγκάλιασμα, ο ανόητος γραφειοκρατικός έλεγχος, η υποχρηματοδότηση. Από εκεί ξεκινάει το κακό για να ακολουθήσουν και τα μετέπειτα, δηλαδή οι «δημοκρατικές» παραμορφώσεις και οι αυθαιρεσίες των εργολάβων της «δημοκρατίας» και της «υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων».
Η έκθεση έρχεται να γίνει κόλαφος και για όλους αυτούς που δεν ήθελαν την αξιολόγηση γιατί –λέει- θα είχε σαν σκοπό να αθωώσει την κυβέρνηση και την πολιτεία από της ευθύνες της.
Όλη την έκθεση της ΑΔΙΠ μπορείτε να την διαβάστε ΕΔΩ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρώτος υπεύθυνος για τα χάλια, οι διδάσκοντες και διδασκόμενοι στα ιδρύματα.

ΞΕΝΟΦΩΝ ΓΙΟΚΑΡΗΣ είπε...

Σήμερα πο κάτι αρχίζει να γίνεται για την εφαρμογή ουσιαστ΄κά του νόμου Ανωτατοποίησης των ΤΕΙ, το ΤΕΕ και κυρίως τα Πολυτχνία αντέδρασαν άμεσα και απειλούν με θερμό Φθινόπωρο (Δελτίο τύπου του ΤΕΕ).
Εμείς θα προσπαθήσουμε να αντιδράσουμε στη κυριαρχία του ΤΕΕ; πώς και πότε;

temhxanikoiyetha.blogspot.com