Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: technologikapanepistimia@yahoo.com

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Παπαρ(η)γιές και ξεΤσιπ(ρ)ωσιές

Προκαλεί λύπη για την κατάντια της, η αριστερά στην Ελλάδα (αυτό που συνηθίσαμε τέλος πάντων να ονομάζουμε αριστερά). Είχαν συνάντηση, με τους αρχηγούς των δύο «αριστερών» κομμάτων, οι Πρόεδροι των ΤΕΙ. Τα αποτελέσματα των συναντήσεων τα διαβάζετε στα αποσπάσματα των «αριστερών» εφημερίδων οργάνων τους. 25 χρόνια μετά την ίδρυση των ΤΕΙ (που έχουν όλο φτωχά παιδιά λέει η Παπαρήγα) οι απόφοιτοί τους δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα και οι εκπρόσωποι των «αριστερών» κομμάτων λένε να ξανασυζητήσουμε το θέμα με τους φορείς (το έμαθε το παραμύθι κι ο Αλέξης). Παπαρ(η)γιές και ξεΤσιπ(ρ)ωσιές στο όνομα της αριστεράς.
Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτοί οι άνθρωποι με τις γεννεσιουργές αξίες της αριστεράς, την δικαιοσύνη, την ισοπολιτεία, το δικαίωμα στην ζωή, στην εργασία και στην μόρφωση; Αυτοί είναι εκφραστές της χειρότερης συντεχνίας, από καταβολής του Ελληνικού κράτους, του ΤΕΕ. Εικοσιπέντε χρόνια δεν έχουν θέση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ και θέλουν να ξανασυζητήσουμε. Έχουν κάνει συνέδρια και ημερίδες για το θέμα, και ακόμα δεν έχουν θέση. Καμώνονται πως δεν ξέρουν ότι τα προεδρικά διατάγματα είναι συγκεκριμένα και επί αυτών τους ζητάμε να τοποθετηθούν, αν μπορούν να αρθρώσουν λέξη. Ας αφήσουν τον δικομματισμό και τον ιμπεριαλισμό κι ας μιλήσουν για τον συντεχνιασμό που χαϊδεύουν, δεκαετίες ολόκληρες, σε βάρος του ελληνικού λαού και της ευκολόπιστης νεολαίας.
Πέρασαν όμως οι καιροί που μπορούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο με τις ψευδεπίγραφες ταμπέλες τους. Κι αυτό θα το διαπιστώνουν όλο και περισσότερο κάθε φορά που θα γίνονται εκλογές.
ΑΥΓΗ 14-1-2010

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 14-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: