Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: technologikapanepistimia@yahoo.com

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Οι μπάσταρδοι Έλληνες


Ως γνωστόν δεν ζούμε σε ηρωικές εποχές. Ο καθένας «κοιτάει την πάρτι» του και οι συντεχνίες την δική τους. Οι εφοριακοί δεν θέλουν να φορολογούνται (σου λέει: δικό μας μαγαζί, να πληρώνουμε;) οι τελωνιακοί το ίδιο, οι γιατροί να παίρνουν φακελάκια ατιμωρητί, οι ΤΕΕτζήδες –εκτός όλων των άλλων- μαζί με το δίπλωμα και το μάστερ, οι υπάλληλοι της «Βουλής των Ελλήνων» 16 μισθούς, και ούτω κάθ’ εξής, από καταβολής του Ελληνικού κράτους, «των κλεφτών και των αμαρτωλών».
Όλα αυτά, μεθερμηνευόμενα για τους αποφοίτους των ΤΕΙ (των ΚΑΤΕΕ, των Μικρών Πολυτεχνείων και γενικώς ημών των Τεχνολόγων Μηχανικών και «μπάσταρδων» Ελλήνων), σημαίνουν πως "άμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς μόνος σου, μην περιμένεις από κανέναν άλλο να σε ξύσει".
Σε προηγούμενη ανάρτηση πρότεινα την δρομολόγηση διεργασιών για την δημιουργία συντεχνιακού πολιτικού κόμματος με αποκλειστικό σκοπό την δικαίωση των αποφοίτων ΤΕΙ. Σήμερα θα κάνω ακόμα μία πρόταση η οποία είναι πιο άμεση και –εκτιμώ- αποτελεσματική, εάν γίνει, στα σοβαρά, πράξη.
Στα 16 ΤΕΙ της χώρας μας φοιτούν περί τους 170.000 φοιτητές. Οι απόφοιτοι στις διάφορες εκδοχές τους (ΤΕΙ, ΚΑΤΕΕ, ΚΑΤΕ, εξωτερικού) ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες. Να μην μιλήσουμε και για τις οικογένειές μας. Είμαστε ένας ολόκληρος κόσμος, κόσμος αδικημένος επί πολλές δεκαετίες. Η Ελληνική κοινωνία δεν έχει συλλογική επίγνωση της όλης αδικίας που γίνεται. Καμιά κυβέρνηση δεν έχει ανάστημα να συνεχίζει την ίδια ανήθικη και εγκληματική πολιτική σε βάρος όλων αυτών των Ελλήνων πολιτών, για χάρη του ΤΕΕ.
Τι προτείνω λοιπόν:
Εάν σε κάθε ΤΕΙ κλειστούν –όχι όλοι- αλλά 1.000 φοιτητές, μαζί με τους καθηγητές τους που είναι συμπαραστάτες και αρχίσουν απεργία πείνας, με αίτημα την έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Για φανταστείτε τι θα γίνει στην τηλεοπτική δημοκρατία μας; Ποιος θα σταθεί απέναντι και με ποιο ηθικό ανάστημα; Για πόσες μέρες νομίζετε ότι μπορεί να αντέξει μια κυβέρνηση την κατακραυγή της κοινωνίας; Εάν η οργάνωση είναι σοβαρή και υπεύθυνη και δεν διακωμωδηθεί από τα μέσα, το πολύ σε μια βδομάδα θα έχουν υπογραφεί τα Προεδρικά Διατάγματα.
Μπορούν οι φοιτητές μας, αντί να κοκορομαχούν χυδαία και ανόητα μεταξύ τους για τα στημένα, για τα ανύπαρκτα και τα επουσιώδη, αντί να αποτελούν μόνιμη τροφή στις κρεατομηχανές των κομμάτων του ΤΕΕ (όλων των κομμάτων) να συνεννοηθούν και να σηκώσουν μια τέτοια ιστορία στην πλάτη τους; Έχουν τέτοια ωριμότητα; «Έχουν νύχια να ξυστούν»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: