Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: technologikapanepistimia@yahoo.com

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Άλλη μία θετική τοποθέτηση

Αντιγράφουμε το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα του www.esos.gr
Το ΕΜΠ δεν θα δει master εάν δεν δεχθεί την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ.
Σε καμία περίπτωση το υπ. Παιδείας δεν θα δώσει τον τίτλο του master σε πενταετείς σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εάν πρώτα η Πρυτανεία και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος δεν δεχθούν την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των ΤΕΙ.
«Εμείς είμαστε ανοιχτοί στην πρόταση της αναγνωρίσεως των master, αλλά τη συνδέουμε απόλυτα με τη στάση που θα κρατήσει και το Πολυτεχνείο και το ΤΕΕ στο θέμα της αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τις εκατοντάδες χιλιάδες παιδιών που αποφοίτησαν από ΤΕΙ ή από πανεπιστημιακά τμήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπ. Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης στη ΝΕΤ.
Ο κλοιός στενεύει γύρω από την συντεχνία του ΤΕΕ. Ο υπουργός παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης κάνει ακόμα ένα θετικό βήμα, δηλωτικό της κυβερνητικής πολιτικής βούλησης. Εμείς λέμε μπράβο.
Τα άλλα κόματα δεν έχουν θέση. Ομφαλοσκοπούν και παραπέμπουν στις καλένδες το μέγα ζήτημα των ΤΕΙ, όμηροι του ΤΕΕ και των πανεπιστημιακών που στηρίζουν τις επιλογές του. Οι απόφοιτοι, οι φοιτητές και οι οικογένειές τους βλέπουν και εκτιμούν στάσεις. Οι εκλογές έρχονται οσοπούπω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: