Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: technologikapanepistimia@yahoo.com

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Κάτι κινείται

Είναι παρήγορο ότι σε ένα πολιτικό κόμμα της αριστεράς ξεκίνησε ένας διάλογος για το μέλλον των ΤΕΙ στην ανώτατη εκπαίδευση, μετά βέβαια και από πιέσεις των ανθρώπων των ΤΕΙ που πολιτικά βρίσκονται στον χώρο της αριστεράς.
Βέβαια θα είναι ακόμα πιό παρήγορο αν υιοθετηθούν οι θέσεις για την εξέλιξη των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια και την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων στις ειδικότητες που εκρεμούν.
Μακάρι επίσης το παράδειγμα μιας ειλικρινούς συζήτησης να γίνει πράξη και στα άλλα πολιτικά κόμματα της χώρας. Οι άνθρωποι των ΤΕΙ, στα κόμματα που δραστηριοποιούνται, πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες.
Υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι την πλήρη δικαίωση των ΤΕΙ και των αποφοίτων τους. Είπαμε: πολλές οι αγκυλώσεις, πολλά τα συμφέροντα. Όμως τελευταία κάτι κινείται. Όλο και περισσότεροι το συζητούν, όλο και περισσότεροι κάνουν προτάσεις, όλο και περισσότεροι κινητοποιούνται. Υπάρχουν πλέον πραγματικότητες που δεν μπορούν να αγνοηθούν από κανέναν. Όλα αυτά είναι παρήγορα. Είδωμεν.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι θέσεις του Σύριζα είναι οι θέσεις του Τεχνικού επιμελητηρίου. Ενσωμάτωση δηλαδή των ΤΕΙ στα πολυτεχνεία και στη συνέχεια κατάργηση τους όπως έκαναν με το μικρό πολυτεχνείο.
Μη τους πιστεύετε είναι ψεύτες και απατεώνες

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!

ΕΔΩ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ! ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛ.ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ Τ.Ε ΕΠΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ,ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά δίκιο έχετε, τα γράφουμε εδώ και καιρό στο blog. Αλλά πρέπει να δράσουμε και αν χρειαστεί να ξεσκεπάσουμε την συμπαιγνία. Θέλει εγρήγορση και μάχες. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Εάν όμως οι απόφοιτοί μας δεν αρχίσουν να φτύνουν αυτούς που ταυτίζονται με το ΤΕΕ τότε "όλα θα πηγαίνουν καλά" και η "καθεστυκυία τάξη" δεν θα αμφισβητείται.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΤΥΧ. Τ.Ε.Ι,ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ,ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΠΟΙ ΤΩΝ 350000 ΠΤΥΧ. Τ.Ε.Ι ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΜΠΟΙ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ,ΤΩΝ ΤΕΕ,ΓΕΩΤΕΕ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ [ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΣ]ΟΡΑΜΑ,ΤΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ ΤΕ,ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΠΗΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ.