Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: technologikapanepistimia@yahoo.com

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Το ίδιο το τροπάρι

Honore Daumier
Φοιτητικές εκλογές την άλλη βδομάδα και το «θερμόμετρο ζεσταίνεται» με την ποδοσφαιρική διάσταση του όρου. Μην φανταστείτε τίποτε σπουδαίο και σημαντικό, οι πολιτικοί περιδιαβαίνουν τα ΤΕΙ και τα πανεπιστήμια της χώρας και παραμυθιάζουν τα παιδιά για το λαμπρό τους μέλλον, εάν και όταν επικρατήσει ή ξαναεπικρατήσει το κόμμα τους. Και τρέχουν και οι δικοί μας των ΤΕΙ και τους ακούν και τους χειροκροτούν και κάποιοι –πιο ανόητοι και αφελείς- σεληνιάζονται με τα συνθήματα, αντί να τους κράξουν και να τους φτύσουν για την κοροϊδία που καλά κρατεί.
Όλοι, λίγο – πολύ, το ίδιο τροπάρι:
«Οι καημένοι οι σπουδαστές» των ΤΕΙ που υποχρηματοδοτούνται, που δεν έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα, που είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού» –αυτό είναι για τους πολιτικούς που λογοτεχνίζουν. Κι άλλα πολλά, ωραία και μεγάλα και διεγερτικά, για την εύπιστη και ποδοσφαιροκομματισμένη νεολαία, για να αντλήσουν ψηφαλάκια, να αυξήσουν τα ποσοστά τους και να κάνουν παιχνίδι για την κεντρική πολιτική σκηνή. Η παιδεία πάσχει, πολλά χρόνια, από τα καμώματα και τις πολιτικές τους. Αυτό πια το έχουν καταλάβει και στα άλλα ……..Ιδρύματα.
Κανένας κερατάς από όσους ακούσαμε δεν είναι τουλάχιστον τίμιος και καθαρός.
Αυτοί που κυβέρνησαν ή κυβερνούν όχι μόνον δεν τολμούν να μιλήσουν για την μετονομασία των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια, αλλά ούτε έχουν και το θάρρος να πουν: ναι, είμαστε με το ΤΕΕ και σας κοροϊδεύουμε. Από πολιτικάντηδες τι περιμένεις; Λεβεντιά; «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».
Από τα κόμματα της αριστεράς; «Ήξεις αφίξεις ούκ εν τω πολέμω θνήξεις». Ανάλογα με το ακροατήριο, βάζουν και τα κόμματα (τα σημεία της στίξης) για να βγαίνει το νόημα που «συμφέρει». Και η αριστερά με το ΤΕΕ είναι και ο Καρατζαφέρης.
Αλλά αφού κι οι φοιτητές των ΤΕΙ με το ΤΕΕ είναι, γιατί να μην είναι κι όλοι οι άλλοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: