Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: technologikapanepistimia@yahoo.com

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Ακόμα ένας "κύβος ερίφθη"

Jean Michel Folon, "Libre"

Ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων, κατά πλειοψηφία (ΝΔ, ΛΑΟΣ), το Νομοσχέδιο για τις Μεταπτυχιακές σπουδές στα Ελληνικά ΑΕΙ, μετά από μία ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση, όπως πολλές πλευρές του κοινοβουλίου σημείωσαν.
Το σημαντικό για μας είναι ότι για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στα Τμήματα των ΤΕΙ –μετά από αξιολόγηση βέβαια- να οργανώνουν μόνα τους Μεταπτυχιακές σπουδές (Master) που πρώτα ήταν αποκλειστικό δικαίωμα των πανεπιστημίων.
Ανεξάρτητα από τις επί μέρους διαφωνίες, ή ακόμα και την γενικότερη αντίθεση που μπορεί να έχει κάποιος με το νομοσχέδιο, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κάνει ακόμα ένα βήμα αναβάθμισης των ΤΕΙ και αυτό σημειώθηκε σαν θετικό από όλες τις πλευρές της βουλής, ακόμα κι απ’ αυτούς που το καταψήφισαν.
Οι κραυγές του ΤΕΕ δεν φόβισαν τελικά κανέναν, γιατί έγινε πλέον συνείδηση στην ελληνική κοινωνία αλλά και στα πολιτικά κόμματα ότι κραυγάζει συντεχνιακά και οι κραυγές του είναι του τύπου «λύκος στα πρόβατα». Τα χρόνια όμως αλλάζουν άρδην και λιγοστεύουν «επικίνδυνα» οι αφελείς που πιστεύουν στους μύθους, ακόμα και σ’ αυτούς του Αισώπου.
Η κινητοποίηση της κοινότητας των ΤΕΙ έστω και αποσπασματική, έστω και ασυντόνιστη –ένας εδώ κι άλλος εκεί- έφερε κάποια αποτελέσματα, έκανε ακόμα ένα βήμα.
Υπάρχουν ακόμα κι άλλα βήματα που πρέπει να γίνουν και θα γίνουν, γιατί διαμορφώνεται σιγά – σιγά η κρίσιμη κοινωνική δυναμική που θα μας οδηγήσει από τα ΤΕΙ στα Τεχνολογικά Πανεπιστήμια και στην πλήρη εξίσωση επαγγελματικών και ακαδημαϊκών δικαιωμάτων.

2 σχόλια:

A-TEI είπε...

Υπάρχουν πληροφορίες ποιοί καταψήφισαν το νομοσχέδιο για να τους τιμήσει ο κλάδος στις επερχόμενες εκλογές ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ=ΜΑΥΡΟ ΔΑΓΚΩΤΟ στην ψηφοφορία για τα Μεταπτυχιακά;

Ανώνυμος είπε...

Ναι θα πρέπει να τους μαθαίνουμε σιγά σιγά...