Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: technologikapanepistimia@yahoo.com

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Το παιδί είναι φλούφλης

Μεταξύ Brummel και James Dean
Παρακολουθήσαμε την εκπομπή «Παρασκήνιο» στην ΝΕΤ, το βράδυ της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου, με θέμα την παιδεία. Καλεσμένοι του κ. Πολίτη ο νέος Υπουργός Παιδείας κ. Σπηλιωτόπουλος και η σκιώδης υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Διαμαντοπούλου.
Θα προσπεράσουμε την φοβερή δημοσιογραφική ανεπάρκεια του κ. Πολίτη –κυβερνητικός είναι ο άνθρωπος σε διατεταγμένη υπηρεσία- και των άλλων δημοσιογράφων προσκεκλημένων.
Δεν θα σταθούμε επίσης στο γιάπικο στυλ του κ. Υπουργού με τον μειλίχιο και κοινότυπο –μέχρις απελπισίας- λόγο που λέει – λέει – λέει και τίποτα δεν λέει. Εάν από τέτοιας ποιότητας πολιτικούς περιμένουμε να γίνουν βήματα στα θέματα παιδείας είμαστε μακριά, πολύ μακριά νυχτωμένοι. Το παιδί ναρκισσεύεται με τα κοστουμάκια του και τις κρεμούλες και κάπου – κάπου πετάει και κανένα λατινικό για να δείχνει μορφωμένος. Μια πραγματική tabula rasa, ή άλλως ένας τενεκές ξεγάνωτος.
Ο κ. Υπουργός όμως αγνοεί ακόμα και τις εκπαιδευτικές βαθμίδες της χώρας του. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την σιωπή του, όταν ο κ. Πολίτης –είπαμε, πρύτανης της δημοσιογραφίας- τρεις-τέσσερις φορές, μίλησε για τις εισαγωγικές στις Ανώτερες και Ανώτατες σχολές (προφανώς εννοώντας τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια); Δεν άκουσε; Άκουσε. Δεν κατάλαβε; Είναι πιθανόν. Μπορεί τα «κυβικά» του να είναι τόσα που πράγματι να μην ξέρει ότι στην Ελλάδα δεν υφίσταται η Ανώτερη εκπαίδευση. Είμαστε στο 2009 ή στο 1970; Οι προκάτοχοί του τουλάχιστον (Γιαννάκου και Στυλιανίδης) μιλούσαν και έθεταν τα πράγματα ακριβολογώντας.
Τα ΤΕΙ δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τον σημερινό υπουργό παιδείας. Στην καλύτερη περίπτωση να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν. Στην χειρότερη, να κάνει βήματα προς την υποβάθμισή τους. Ούτε γνώση έχει για τα θέματα, ούτε και καμιά ικανότητα να προάγει τίποτα. Θέατρο παίζει, αμπελοφιλοσοφίες λέει, ο καιρός να περνάει στην υπουργική καρέκλα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο δημοσιογράφος κος Πολίτης είναι παντελώς άσχετος και πολύ κακώς ανέλαβε να κάνει μια τέτοια εκπομπή. Όταν δεν γνωρίζει ότι τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια ανήκουν στην Ανώτατη εκπαίδευση τι να πει κανείς. Όταν μιλάει για εισαγωγή στις ανώτερες (?) και ανώτατες σχολές αποδεικνύει πόσο ανεπαρκής είναι ως δημοσιογράφος. Εγκληματικά ανεπαρκής διότι παραπλανεί και την κοινή γνώμη. Εκτός αν ο κ. Πολίτης βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αποτελεί ντροπή για τη δημοσιογραφία ο εν λόγω "κύριος"

Ανώνυμος είπε...

Ο εν λόγω κύριος -τενεκές ξεγάνωτος- που ανέλαβε τον υπουργικό θώκο είναι ευνοούμενος του κ. Σουφλιά. Οπότε είναι προφανές ποιών (διπλ. ΕΜΠ και το κακό συναπάντημα) τα συμφέροντα εξυπηρετεί στο υπουργείο παιδείας.