Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: technologikapanepistimia@yahoo.com

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Την ποιότητα, την ασφάλεια, την αισθητική ... των κατασκευών*

Αραγε στην Βιέννη (Hundertwasserhaus Wien) υπάρχει η αισθητική του ΤΕΕ;
*(Ο τίτλος της καταχώρησης είναι από την ανακοίνωση του ΤΕΕ και μόνο σαν αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί η αποστροφή περί αισθητικής των κατασκευών. Αναφέρονται άραγε στα έργα τέχνης με τα οποία κοσμούν τις πόλεις και την ύπαιθρό μας οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί της αντιπαροχής, των ημιυπαίθριων και των υμιυπογείων;)

Επί ποδός πολέμου η συντεχνία του ΤΕΕ -και οι συνοδοιπόροι της- εδώ και δύο βδομάδες, από τότε που είδαν το φως της ημέρας οι προτάσεις του ΣΑΤΕ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Τεχνολόγων Μηχανικών, στις επίμαχες και «πονεμένες» ειδικότητες: Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Ενεργειακής Τεχνολογίας, Αυτοματισμού, Ναυπηγικής, Γεωτεχνoλογίας και Περιβάλλοντος, Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Κλωστοϋφαντουργίας, Οχημάτων και Τεχνολογίας Αεροσκαφών.
Θαυμάστε ή σιχαθείτε τοποθετήσεις φορέων:
Το ΤΕΕ δια του κ. Γιάννη Αλαβάνου: Νέες και οξύτατες αντιδράσεις απειλούν να προκαλέσουν τα σχέδια Π.Δ. για επαγγελματικά δικαιώματα των Τεχνολόγων (http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME)
Η στάση του ΤΕΕ και αναμενόμενη ήταν και πεπατημένη. Άλλωστε γιατί όχι, αφού στο παρελθόν -ξανά και ξανά- όταν έφτανε ο κόμπος στο χτένι, έφτιαχναν μια επιτροπή να «μελετήσει» το θέμα –διάβαζε να το παραπέμψει στις Καλένδες- και την έβγαλαν έτσι καμιά 40 χρόνια. Τα χρόνια όμως είναι άλλα και το ΤΕΕ φαντάζει σαν «Ο ψεύτης βοσκός» του Αισώπου που από τα καμώματα και τα συσσωρευμένα ψέματά του δεν μπορεί πια να πείσει κανέναν, δεν τον πιστεύει κανένας.
Όλοι εναρμονίζονται με τον Γ. Αλαβάνο του ΤΕΕ. Πασόκοι, Κουκουέδες, Συριζωμένοι:

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ (18/12/08) λένε οι Πασόκοι:
ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ..., λένε οι του ΚΚΕ
(http://www.dpk.tee.gr/paideia_Epagg_dik/22.12.2008)

Παράλληλα όμως με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις των κομμάτων στο ΤΕΕ, έρχεται στις 22-12-2008 η συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσίαση των 15 σημείων – στόχων πάλης (http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=12864).
Η παιδεία αποτελεί το σημείο 11. Για πολλά μιλάει το σημείο, μόνο για τα ΤΕΙ δεν λέει τίποτα. Βλέπεις το «enfant gâté” του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα πανεπιστήμια και το ΤΕΕ. Τα ΤΕΙ και οι απόφοιτοί τους είναι τα μπάσταρδα και πρέπει να παραμείνουν στην απόξω. Καημένη εργατική τάξη, ποιοι διεκδικούν να μιλάνε στο όνομά σου, για δικαιοσύνη, ισότητα και δημοκρατία. Αν έχουν έστω και λίγη τσίπα ας πάρουν θέση για το θέμα κι ας πάψουν να κρύβονται πίσω από τις γενικολογίες και τις επιτροπές.
Στην συζήτηση που θα γίνει στην Βουλή με την νέα χρονιά για την Παιδεία ας πάρουν θέση όλοι.
Εμείς θα επικροτήσουμε την ανακοίνωση που έβγαλε η ΔΑΚΕ (η κυβερνητική, της Νέας Δημοκρατίας) και είμαστε έτοιμοι να συγχαρούμε και τον Υπουργό Παιδείας (ας τον βρίζουν οι συντεχνίες) αν πάει την υπόθεση μέχρι το τέλος και τα ΠΔ υπογραφούν και γίνουν πραγματικότητα. Είπαμε: Πρώτα τα ΤΕΙ και μετά τα κόμματα. Κι απ’ ότι φαίνεται, τα συγκεκριμένα κόμματα θα είναι πολύ – πολύ μετά.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: